Luuletaja Nete Tiitsaar: kodu olgu nagu unistuste suhe

Kõik, nüüd on kõik!

Enam ma ei lepi vähem kui ideaalsega ja selle kõige ehedamas lihtsuses. Kui raske saab see olla, et oled leidnud selle õige võtme, avad ukse ja oledki teises dimensioonis just nagu armudes. Ainult et, see tunne võiks kesta kauem kui mõni päev või kuu, pigem nii 24/7. Ja võimalik saab see olla nagu unistuste suhtes: on värvi, helgust, närvi ja selgust. Unistamine pole magamine õhulossis, vaid une äratamine ellu, seega…

Oo jaa kõik on jube lihtne!

Ma kujutan ette, et muidugi võivad mu kodu erinevad, kuid teineteist täiendavad funktsionaalsed territooriumid jube segadusse sattuda, et kellele ma siis kõige rohkem tähelepanu pööran. Ilmselgelt ei anna ma elutoast aiani põhjust armukadetsemiseks, kuna nagu naisena ikka, siis vastavalt vajadusele pööran kõigile piisavalt tähelepanu. Eks sellega ole ju nõnda, puhkust tuleb osata anda ja ära kaota salapära! Mõelda vaid, et mu elutoa diivan võiks ju minust ära tüdineda kui vaid tema najal romantilistel filmiõhtutel oma pisaraid valan või vastupidi, kui ekraanil virvendab närvekõditav äktsion ja siis jälle küüned vaid tema pinnale surun. Ta on ju minu üks ja ainus, seega pean teda hoidma, mistõttu on eluterve teine päev langeda vabalt oma aias võrku, kus saan liueldes läbi sooja briisi kirjutada ehk uut loomingutki.

Oma pesa on nagu mu süda – täis seiklusi, aga samas ainus koht, millele saan kindel olla.

Me tunneme teineteist nii hästi, et pole põhjust millegiks muuks peale heade emotsioonide ja hetkede. Kõik, mis seal on, on mulle oluline ja hoolega valitud! Kavatsen palju aega veeta oma sõpradega rikkalikus aias, kuhu panen igal võimalusel käed külge ja köögis kirglikult tainast sõtkudes küpsetada mõnegi väljast krõbeda, kuid seest pehme kringli ja no vannitoast saab mu isiklik spaa, kust ei puudu hea muusika. küünlad ning seal saab tunde  vahutada. Mul on koht, kus lõpuks ometi enam maskiga käima ei pea – kui siis vaid mudasega!

Disain on loomingulisuse väljendus, mis aitab tuua selle meeltele nähtavaks.

Oh kuidas ma armastan kui keegi erineb ja oskab selle üle uhkust tunda. Iga kodu on eriline ja ma kavatsen enda kodu just nii tundma panna laest põrandani, liistust naelani. Aga samas, kõik mis juhtub LA’s (loe: luues armastusega), jääb sinna! On koht, kus tunda end turvaliselt, aga vabalt, kõigil kes on sinna oodatud.

Uskumatu, aga usun, et püsisuhe ongi lõppude lõpuks võimalik!

Mu õige kodu saab olema nagu tõeline paarissuhte musternäidis – seiklusterohke, aga samas stabiilne, kelle hoolde saan end truult usaldada ja tean, et olen seal mõistetud ja kaitstud, sest teeksin tema heaks  ju kõike! Ma tahan armuda oma kodusse iga päev ning mille seinad mind ei piira, vaid inspireerivad elama unistuste elu!

Autor: Nete Tiitsaar


Seotud artiklid